Bani mai putini pentru primariile din judetul Olt

stanescu_paul.jpgBugetul din 2009 al Consiliului Judetean Olt, destinat echilibrarii bugetelor locale, este la nivelul a 67% fata de cel de anul trecut, iar primarii se tem ca vor avea probleme chiar si cu plata salariilor functionarilor.

Presedintele CJ Olt, Paul Stanescu, a precizat ca bugetul institutiei pentru echilibrarea bugetelor locale este de numai 56 de milioane fata de 84 de milioane cat a fost anul trecut.

Stanescu a spus ca primariile au deja datorii la constructori, iar facturile neachitate se ridica la zeci de milioane de lei si probleme sunt si cu asigurarea cofinantarii proiectelor de investitii cu fonduri europene pentru ca CJ Olt nu dispune decat de zece milioane de lei fata de necesarul de 22 de milioane si este posibil sa se apeleze la credite pentru a fi asigurate fondurile de cofinantare.

Stanescu nu este multumit nici de fondurile pentru reabilitarea drumurilor judetene care se ridica la 16 milioane de lei in conditiile in care sunt peste o mie de kilometri de drumuri judetene. Stanescu apreciaza ca din aceasta suma nu vor putea fi facute modernizari pe tronsoane de drum mari si numai mici reparatii, plombari, fapt care nu va schimba radical starea arterelor rutiere judetene.