Primăria Oradea a emis peste 35.600 de somaţii către debitorii, persoane fizice şi juridice, care nu şi-au achitat la termen obligaţiile bugetare scadente (taxe şi impozite locale, amenzi contravenţionale).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Carmen Cherteş, s-au trimis 35.667 de somaţii pentru restanţieri, iar pentru un număr de 5.410 cazuri s-au înfiinţat popriri asupra veniturilor salariale, inclusiv asupra veniturilor din pensii, precum şi asupra disponibilităţilor din conturile deschise la bănci.

Totodată, au fost instituite şi alte măsuri de executare silită, respectiv un număr de 107 sechestre pe autoturisme şi 92 de ipoteci. Tot în acest an, au fost demarate 10 acţiuni în justiţie în vederea transformării amenzilor contravenţionale în muncă în folosul comunităţii. Toate aceste măsuri de executare silită au adus, de la începutul anului până în prezent, în bugetul local suma totală de 10.023.457 de lei, cu 3.318.422 mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. ‘Având în vedere că se apropie ultima scadenţă din acest an (30 septembrie) pentru plata impozitelor la bugetul local, municipalitatea face un apel către contribuabili să-şi plătească la timp aceste debite, pentru a nu se ajunge în situaţia executării silite”, a precizat Carmen Cherteş. AGERPRES