Bani europeni pentru iluminatul cu consum redus al oraşului Beclean

Primăria oraşului Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, al doilea ca mărime după municipiul Bistriţa, a reuşit să obţină fonduri europene în valoare de 4,4 milioane euro pentru modernizarea sistemului de iluminat public, pentru care vor fi folosite pe viitor becuri economice, potrivit anunţului făcut pe pagina de socializare a primarului Nicolae Moldovan.

“Proiectul de iluminat stradal cu becuri cu LED în Beclean a fost admis azi. Primăria Beclean a reuşit să obţină o finanţare europeană în valoare de 4,4 milioane de euro pentru a schimba iluminatul public de pe toate străzile din Beclean, precum şi din cartierele aparţinătoare”, a anunţat primarul.

Potrivit lui Nicolae Moldovan, noua reţea de iluminat stradal cu consum redus va măsura în total 40 de kilometri, iar lucrările de modernizare sunt estimate să fie finalizate în acest an.

Oraşul Beclean este unul intens circulat atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii, fiind străbătut de DN 17, care face legătura între judeţul Cluj, municipiul Bistriţa şi Bucovina. AGERPRES