Municipalitatea botosaneana va deschide in perioada urmatoare licitatia pentru executia lucrarilor din proiectul destinat reabilitarii si modernizarii drumurilor de trafic greu.
Proiectul intitulat „Reabilitare si modernizare strazi urbane in municipiul Botosani” a primit acceptul Agentiei Regionale de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamt si are o valoare totala de 43 de milioane de lei din care asistenta nereambursabila este de peste 34 de milioane de lei.

Documentatia proiectului a fost deja trimisa la Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintei pentru semnarea contractului de finantare. Lucrarile constau in refacerea infrastructurii de drum pe Calea Nationala (bariera Dorohoi)-strada Urziceni- Imparat Traian, Tudor Vladimirescu- Petru Rares- Calea Nationala (bariera Iasi). Proiectul prevede de asemenea crearea unui drum ocolitor care sa faca legatura intre trei dintre cele importante intrari si iesiri din municipiul Botosani, cele spre si dinspre Iasi, Suceava si Dorohoi, reabilitarea iluminatului public dar si crearea a sase sensuri giratorii.