Bani din Fondul de rezerva al Guvernului pentru zece primarii din judetul Tulcea

Pentru echilibrarea bugetelor locale, zece unitati administrativ-teritoriale din judetul Tulcea au primit 465.000 de lei din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului.
Informatia a fost furnizata de ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David. “Chiar saptamana aceasta s-a aprobat alocarea a 465.000 de lei pentru zece unitati administrativ-teritoriale din judetul Tulcea, bani care reprezinta sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata necesara echilibrarii bugetelor locale, urmand sa ajunga la destinatari cat mai curand”, a declarat ministrul Cristian David.

Potrivit acestuia, cea mai mare suma, respectiv 140.000 de lei, a fost alocata comunei Horia, iar cea mai mica, 15.000 de lei, a revenit comunei I.C. Bratianu.

In urma cu aproape trei saptamani, Prefectura judetului Tulcea a transmis Ministerului Internelor si Reformei Administrative o solicitare privind acordarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale. Conform declaratiei de la acea vreme a prefectului Chirica Lefter, 36 de unitati administrativ-teritoriale din judet aveau nevoie de 8,06 milioane lei.

Cea mai mare suma, respectiv 650.000 de lei, a fost ceruta de comuna Izvoarele, iar cea mai mica, respectiv 100.000 de lei, de primari ai altor 12 comune.