Consiliul Judeţean Suceava va acorda un ajutor de 50.000 de lei oraşului Solca aflat în situaţie de extremă dificultate, iar o decizie în acest sens va fi luată în proxima şedinţă a deliberativului.

Potrivit iniţiatorului proiectului, vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredendiuc, în şedinţa extraordinară de luni se va vota repartizarea din Fondul de rezervă al instituţiei, cu titlu de ajutor, a sumei de 50.000 de lei pentru oraşul Solca, unitate administrativ teritorială aflată în situaţie de extremă dificultate, conform solicitării primarului.

Din Fondul de rezervă al CJ Suceava se va repartiza şi suma de 8.000 de lei, cu titlu de ajutor, pentru trei persoane aflate în situaţie de dificultate extremă.

Totodată, la rectificarea bugetară din şedinţa extraordinară de luni se va vota suplimentarea cu suma de 6.771.000 lei a subvenţiei pentru finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap, conform comunicării făcută vineri de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Suceava. AGERPRES