Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi 21 de primării din judeţul Arad au primit de la Guvern peste opt milioane de lei pentru a-şi plăti datoriile către diverse societăţi comerciale.

Instituţiilor publice din judeţ, eligibile pentru a beneficia de banii alocaţi de Guvern pentru plata arieratelor, le-a fost pusă la dispoziţie o nouă tranşă de bani, însumând 8.373.000 lei, sumele provenind din această linie bugetară urmând să fie folosite numai pentru plata unor arierate ale administraţiilor locale către societăţi comerciale, care au la rândul lor datorii la stat.

„Pentru această nouă tranşă, criteriile de acordare a banilor au fost puţin modificate printr-un Ordin al ministrului de Finanţe, Florin Georgescu, în sensul că s-a permis alocarea de fonduri şi pentru arieratele spitalelor. Astfel, mă bucur că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va beneficia de 2.698.675 lei, conform solicitării făcute de Consiliul Judeţean Arad, cu aceşti bani urmând a se plăti o parte din datoriile spitalului către diferiţi furnizori. În afara SCJU, un număr de 21 primării din judeţul Arad vor beneficia de o sumă totală în valoare de 3.222.641 lei. Este benefic faptul că prin această alocare de fonduri, bugetele locale se mai degrevează de nişte datorii, iar banii colectaţi la nivel local se vor putea îndrepta spre alte proiecte de investiţii”, a declarat vineri, Cosmin Pribac.

Administraţiile locale beneficiare ale acestei alocări sunt: Ghioroc, Bocsig, Şicula, Bârzava, Ineu, Socodor, Gurahonţ, Hălmagiu, Vărădia de Mureş, Semlac, Sebiş, Beliu, Brazii, Şepreuş, Zărand, Vinga, Lipova, Şagu, Zăbrani, Almaş, Bârsa.

„Diferenţa dintre suma alocată judeţului Arad (8.373.000 lei. n.red.) şi cea repartizată CJ Arad plus celor 21 de primării, însumând 5.921.316 lei, reprezintă bani rămaşi neutilizaţi din cauza lipsei cererilor”, a adăugat prefectul Cosmin Pribac.

În luna septembrie, judeţul Arad a mai beneficiat de o alocare pentru plata arieratelor, în valoare de 2.697.486 lei. AGERPRES