Primăria oraşului Baia Sprie a cedat din patrimoniul local o suprafaţă de 343.398 metri pătraţi noi societăţii „Parcuri Industriale Maramureş” S.A., înfiinţată de Consiliul Judeţean pentru gestionarea viitoarelor parcuri industriale, a declarat primarul Alin Bîrda.

„Terenul aflat în gestiunea primăriei a fost cedat în condiţii legale societăţii comerciale care se ocupă de construcţia şi administraţia noilor parcuri din judeţul Maramureş. Acesta e primul parc din judeţ şi va fi amplasat undeva la limita oraşului Baia Sprie cu municipiul Baia Mare, urmând a fi asigurate toate căile de comunicaţie şi utilităţi publice pentru funcţionare. Valoarea de patrimoniu a terenului cedat a fost evaluată la 8.378.911,20 lei. Faptul că parcul industrial se amplasează în vecinătatea celor două oraşe va conta mult pentru firmele care urmează să activeze aici în viitorul apropiat”, a spus Alin Bîrda.

Fost oraş minier situat la poalele Munţilor Gutâi, Baia Sprie pune accentul pe dezvoltarea turismului, serviciilor medicale şi susţinerea mediului de afaceri.

De asemenea, preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan, a declarat că sunt cuprinse la finanţare şi vor intra în construcţie încă două parcuri industriale, acestea fiind amplasate în zone geografice promiţătoare şi capabile să dezvolte noi afaceri, unele chiar de nişă sau inovative. AGERPRES