Baia Mare este singurul oras din Romania unde gazul si apa calda se platesc individual

Modificare pretului la gigacalorie nu-i va afecta deloc pe baimareni, deoarece sistemul centralizat de caldura a fost desfiintat in anul 2000.
Totii locuitorii municipiului Baia Mare, primesc caldura si apa in sistem individual contorizat. “Fiecare cetatean plateste doar cat consuma, furnizorului de servicii E OnGaz. Cei peste 65.000 de abonati casnici primesc gazul metan in sistem contorizat individual. O eventuala scumpire a gazului metan ar putea duce la majorari de pret, dar pentru moment compania de gaze nu a anuntat ca ar intentiona sa aplice majorari” , a declarat viceprimarul municipiului Baia Mare, Ovidiu Stefan.

Independent de sistemul centralizat, primaria municipiului Baia Mare, livreaza si apa de consum in sistem contorizat. Ovidiu Stefan considera ca aceasta formula este apreciata de cetateni. Totodata, a aratat el, a fost inlaturata suspiciunea ca abonatii platesc mai multa apa decat consuma. Pentru a evita pierderile, primaria executa anual in sezonul de vara, inlocuirea tevilor si bransamentelor de apa uzate. Trecerea pe sistemul contorizat al gazului metan si apei a scapat autoritatile locale de datorii catre furnizorii de servicii, singura preocupare constand in intretinerea retelelor de apa catre abonatii casnici si agentii economici. Un lucrator al Dispeceratului E On Gaz din Baia Mare a precizat ca decuplarile pentru neplata gazului consumat sunt foarte putine, inclusiv in sezonul rece.