Avocatul Veronel Rădulescu consideră condamnarea lui Mircia Gutău drept o eroare judiciară

radulescu_veronel.jpgHotărârea prin care primarul de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost condamnat la închisoare nu a fost redactată la 71 de zile de la pronunţarea deciziei, în condiţiile în care termenul prevăzut de lege este de 20 de zile, a declarat joi apărătorul fostului edil, Veronel Rădulescu.

Condamnarea lui Mircia Gutău reprezintă cel mai mare caz de nerespectare a drepturilor omului de după 1989, este “ori o gravă eroare judiciară, ori o execuţie la comandă făcută de adversari politici sau de alte interese obscure”, a spus Veronel Rădulescu, într-o conferinţă de presă la care a participat şi soţia edilului din Râmnicu Vâlcea, Mariana Gutău.

Potrivit acestuia, Mircia Gutău este ţinut în închisoare fără să poată să-şi apere dreptul la libertate în acţiunea de contestaţie în anulare care a avut deja două termene de judecată la 17 februarie şi 17 martie şi nu se poate judeca nici la termenul următor în lipsa dosarului şi a sentinţei”, a mai declarat Veronel Rădulescu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat, pe 17 martie, pentru 14 aprilie, judecarea cererii de suspendare a deciziei Secţiei Penale a ÎCCJ prin care primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnaţi la închisoare pentru fapte de corupţie. Instanţa a constatat că hotărârea în cazul celor doi nu a fost redactată şi a decis acordarea unui nou termen pentru data de 14 aprilie.

Pe 27 ianuarie, primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, şi viceprimarul Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv la trei ani şi jumătate de închisoare prin sentinţa ÎCCJ.AGERPRES