hutanu-constantin.jpgCererile de rebransare sau bransare la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Vatra Dornei nu pot fi onorate, a anuntat primarul municipiului, Constantin Hutanu (foto).
El a declarat ca numarul cererilor de rebransare la sistemul centralizat de termoficare este de 1.500, la care se adauga cereri de bransare a noilor locuinte construite in ultimii ani. El a explicat ca centrala termica a municipiului, ce functioneaza pe baza de deseuri din lemn, produce energie termica la un pret foarte mic, la aceasta centrala fiind racordate aproximativ 1.000 de apartamente, institutii, hoteluri sau pensiuni.

Primarul de Vatra Dornei a aratat ca, prin montarea acestei centrale, s-au facut in ultimii doi ani economii la bugetul de stat de 30 de miliarde de lei vechi prin lipsa subventionarii energiei termice in conditiile in care gigacaloria costa 511.000 lei vechi, reprezentand jumatate din pretul national de referinta.

Constantin Hutanu a spus ca in fiecare an va fi extinsa reteaua de termoficare a municipiului, urmand ca, in octombrie 2006 sa fie pusa in functiune o noua centrala termica, de cogenerare, prin proiectul „Suceava, utilitati si mediu la standarde europene”, ceea ce va solutiona problema termoficarii in municipiu. El a mentionat ca aceasta noua centrala termica va functiona cu gaze naturale, iar in prezent au inceput lucrarile de instalare a conductei magistrale de gaze naturale pe traseul Vatra Dornei – Campulung Moldovenesc