Guvernul intentioneaza sa elimine din legislatie posibilitatea directorilor de servicii deconcentrate de a se suspenda din functii, pentru a pastra calitatea de consilier.
Deputatul brailean Horia Vasioiu a cerut lamuriri la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, privind legalitatea situatiei in care se afla cei trei directori de servicii deconcentrate din Braila autosuspendati. Vasioiu a aflat ca, in conformitate cu legislatia actuala, cei trei au dreptul sa stea autosuspendati cat timp vor ei, chiar ani de zile. Pe de alta parte, ministerul de resort intentioneaza sa modifice Legea functionarilor publici, astfel incat sa nu mai fie posibila autosuspendarea.

„M-am adresat cu o scrisoare catre Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, in ceea ce priveste cei trei suspendati de la DMSSF, Casa Judeteana de Pensii, si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. Raspunsul a fost clar si fara echivoc, ca aceste persoane sunt suspendate in conformitate cu legea functionarilor publici, dar, avand calitatea de consilieri, pot participa la sedintele CLM sau CJ si pot desfasura si alte activitati liberale, sau sa exercite o functie contractuala. Am mai fost informat ca Ministerul Muncii intentioneaza, de fapt, a si trimis catre Guvern propunerea de amendare a legii functionarilor publici, prin care se prevede ca, daca acesti directori sunt alesi in functia de consilier, si nu opteaza in timpul legal, pentru una dintre cele doua calitati, isi pierd automat calitatea de director al serviciului public deconcentrat. Ei vor putea ocupa, in aceste conditii, functii de executie corespunzatoare gradului profesional si treptei de salarizare avute, fiind trecute pe o functie de conducere inferioara celei detinute anterior. In cazul in care aceasta functie nu exista, vor intra in corpul de rezerva al functionarilor publici”, a declarat Vasioiu, citat de ziarul