Autorizaţiile de construire, certificatele de urbanism şi alte asemenea documente au valabilitate extinsă, anunţă Primăria Oradea

Primăria Oradea a anunţat că se extinde valabilitatea pentru actele emise de Instituţia Arhitectului Şef şi care expiră în perioada stării de urgenţă.

Potrivit unui comunicat transmis de instituţie, certificatele de urbanism, autorizaţiile de construire, avizele, autorizaţiile de funcţionare şi alte asemenea documente nu vor expira pe perioada stării de urgenţă, valabilitatea lor fiind extinsă în conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3 din 24.03.2020.

Totodată, se arată în comunicat, efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor de construire prevăzute în autorizaţie se va realiza după încetarea stării de urgenţă, cu excepţia cazurilor în care recepţia este impusă de termene obligatorii prevăzute de contracte de finanţare.

În conformitate cu prevederile articolului 12 din Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, documentele eliberate de autorităţile publice care expiră în perioada stării de urgenţă pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă. AGERPRES