Guvernul a modificat, în şedinţa de pe 26 ianuarie, printr-o ordonanţă, Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, în sensul stabilirii în sarcina autorităţilor a obligaţiei legale de a executa inclusiv lucrări de întreţinere curentă, pe lângă cele de întreţinere periodică şi reparaţii curente la infrastructura de transport rutier pe care o administrează.

Potrivit unui comunicat al Executivului, din categoria lucrărilor de întreţinere curentă fac parte: plombări, colmatarea fisurilor şi a crăpăturilor, badijonarea suprafeţelor poroase, curăţarea platformei drumului de noroiul adus de vehicule de pe drumurile laterale, de materialele aduse de viituri, curăţirea şanţurilor, a rigolelor, a canalelor şi podeţelor, spălarea şi vopsirea indicatoarelor de circulaţie, văruirea plantaţiilor şi a accesoriilor, deszăpezirea manuală şi mecanică şi altele.

„Aceste lucrări sunt foarte importante în menţinerea drumului în stare de confort şi siguranţă a circulaţiei rutiere”, se subliniază în comunicat. AGERPRES