Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, speră într-o stabilire urgentă a noii formule guvernamentale pentru a putea da în folosinţă autobuzele primite din partea unor autorităţi din ţară, care le vor înlocui pe cele distruse în incendiul de la sfârşitul săptămânii trecute.

Într-o postare făcută pe o reţea de socializare, primarul Hogea le mulţumeşte autorităţilor care au fost solidare şi au oferit autobuze şi a menţionat că a propus Guvernului amendarea Legii transportului public.

Pentru a putea folosi autobuzele trimise sau care urmează să vină de la colegii din ţară, am făcut demersuri către Guvernul României ca, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, să amendeze Legea transportului public pentru astfel de situaţii excepţionale. Aşteptăm şi sperăm într-o stabilire cât mai urgentă a noii formule guvernamentale, ca să se poată rezolva această problemă„, a scris primarul Hogea.

El a declarat că propunerea de modificare a Legii transportului public permite transferul cu titlul gratuit, pe o perioadă determinată, a mijloacelor de transport în comun, în situaţii excepţionale şi a fost transmisă atât Guvernului, cât şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Ministerului Transporturilor. Fără aprobarea acestei modificări, autorităţile locale nu pot utiliza mijloacele de transport primite din partea oficialităţilor din alte judeţe.

„Până acum, am primit patru autobuze din Giurgiu şi Alba-Iulia şi urmează să mai primim sprijin din partea autorităţilor locale din Buzău. Am precizat colegilor mei că avem nevoie de mijloace de transport pentru o perioadă de până la 12 luni. Mi-e greu să cred că, din bugetul de anul acesta, ne vom permite achiziţionarea unor autobuze”, a menţionat primarul municipiului Tulcea.

Şi autorităţile locale din Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Bucureşti şi-au exprimat intenţia de a sprijini Primăria municipiului Tulcea, după incendiul de la sfârşitul săptămânii trecute din parcul societăţii Transport Public SA, singurul operator de transport în comun din municipiu.

În timpul incendiului au ars 15 autobuze şi un microbuz, adică circa 50% din parcul auto al societăţii, evenimentul fiind cauzat, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta, de un scurtcircuit apărut la unul dintre autovehicule.

Din această săptămână, mijloacele de transport ale societăţii din subordinea autorităţii locale circulă după grafice orare modificate, timpii de aşteptare a autobuzelor fiind mai mari. AGERPRES