Autorităţile reşiţene au în vedere modernizarea totală a cinematografului Dacia

Autorităţile locale din Reşiţa au în vedere modernizarea totală a cinematografului Dacia, motiv pentru care caută parteneri cu experienţă în domeniu pentru acest proiect.

“Pe viitor, avem în vedere modernizarea totală a cinematografului, respectiv dotarea lui cu sistem modern de sonorizare şi proiecţie, inclusiv 3D, înlocuirea ecranului, dar pentru că bugetul local nu ne permite am căutat şi căutăm parteneri cu experienţă în domeniu, un sprijin important în acest sens acordându-l regizorul Florin Şerban”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu.

Potrivit edilului, în acest sens s-au purtat discuţii cu reprezentanţii Cinema City, City Plex, dar condiţiile impuse de aceştia nu au mulţumit autorităţile locale. “În prezent, există o ofertă din partea unei societăţi locale, dar care nu s-a materializat. Suntem într-o continuă căutare de a realiza un parteneriat pentru exploatarea acestui cinematograf, dar nu oricum. Cinematograful Dacia trebuie să satisfacă în primul rând cerinţele publicului reşiţean”, a spus Stepanescu. Cinematograful Dacia a fost preluat, la mijlocul lunii noiembrie 2009, în patrimoniul Municipiului Reşiţa.


Având în vedere starea lui degradată la data preluării, respectiv lipsa alimentării cu apă potabilă şi încălzire, instalaţii electrice deteriorate, tencuieli şi zugrăveli interioare şi exterioare degradate, instalaţii de proiecţie şi de sonorizare nefuncţionale, s-a trecut imediat la renovare, astfel încât să fie adus în stare de funcţionare şi redat cetăţenilor municipiului Reşiţa. Lucrările au fost finalizate la începutul lunii aprilie 2010, făcând posibilă prezentarea filmului “Eu când vreau să fluier, fluier”, regizat de Florin Şerban. AGERPRES