Autorităţile locale şi judeţene vor să construiască un nou parc industrial, în zona Deva

Un nou parc industrial va fi construit în zona municipiului Deva, autorităţile judeţene şi cele locale urmărind atragerea de investitori şi crearea de locuri de muncă prin acordarea de facilităţi, în baza unei strategii comune pe perioada 2014-2020.

“După noua lege a parcurilor industriale, investitorii pot beneficia de facilităţi doar în interiorul acestor structuri de dezvoltare. Parcul industrial pe care dorim să-l realizăm în asociere cu Primăria Deva are ca scop revigorarea activităţii economice în municipiul reşedinţă de judeţ şi crearea de noi locuri de muncă, pe termen lung”, a declarat marţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint.

Potrivit acestuia, cea mai grea problemă de rezolvat în acest proiect va fi găsirea unei suprafeţe de teren de minim 25 de hectare pe care să fie amplasată infrastructura necesară parcului industrial.

Autorităţile au în plan ca sumele necesare dezvoltării proiectului să fie accesate din fonduri europene, în perioada următoare de finanţare, 2014-2020, în acest sens fiind dat ca exemplu parcul industrial la care se lucrează acum în oraşul Călan, pe fosta platformă siderurgică din localitate. Acest parc industrial va fi dat în folosinţă în toamna anului viitor.

În prezent, în judeţul Hunedoara este funcţional un singur parc industrial ce a fost ridicat pe un teren ocupat de construcţii ale fostului combinat siderurgic din Hunedoara. AGERPRES