Autoritatile publice locale din judetul Timis vor putea beneficia de consultanta si instruire in pregatirea proiectelor pentru dezvoltarea economico-sociala, prin sprijinul acordat de Comunitatea Europeana prin Programului Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria 2007-2013, finantat prin programul PHARE.

Proiectul se numeste „Sprijinirea autoritatilor publice locale din judetul Timis in vederea pregatirii si elaborarii proiectelor de dezvoltare economico-sociala locala si a accesarii finantarilor din cadrul Programului Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria 2007-2013” si se ridica la o valoare de circa 72.600 euro.

Institutiile publice locale din intreg judetul Timis vor putea beneficia de instruire in elaborarea proiectelor care vizeaza dezvoltarea economica si sociala la nivel local, proiectul fiind aprobat si urmeaza sa fie pus in aplicare. Implementarea acestuia se va axa pe organizarea de seminarii tematice in cadrul carora se va prezenta experienta maghiara in domeniul accesarii finantarilor europene.

Obiectivele proiectului au in vedere imbunatatirea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene la nivelul administratiilor publice locale si a institutiilor publice din judetul Timis, prin promovarea oportunitatilor de finantare ale Programului Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria 2007 – 2013, dar si a altor surse financiare.

Proiectul in valoare de 72.600 euro, va fi finantat prin fondurile PHARE, prin Programul Romania – Ungaria, cu aproximativ 49.000 euro (grant PHARE CBC), 16.300 euro reprezinta co-finantarea nationala si 7.400 Euro este contributia proprie a beneficiarului Agentia de Dezvoltare Economica a judetului Timis (ADETIM).

Proiectul se va desfasura in parteneriat cu Societatea de Utilitate Publica – Agentia de Dezvoltare a Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa (DKMT) din Szeged, Ungaria in calitate de partener transfrontalier si are drept termen de finalizare luna iunie a anului 2009.