Pentru a atenua impactul social al concedierilor colective de la SC Miniera Banat, primarul Aninei, Gheorghe Neicu, a trimis o adresa Oficiului National pentru Migrarea Fortei de Munca in vederea trimiterii unei echipe, cu scopul de a selecta din Anina persoane pentru munca in strainatate.
Primarul spune ca a facut o adresa la Bucuresti deoarece in Anina sunt multi oameni care vor sa plece sa castige un ban, dar nu se pot deplasa la Bucuresti, pentru preselectie, din cauza situatiilor financiare precare.

O alta solutie, dar care administratia orasului minier considera ca se va pune in aplicare in circa doi ani, e venirea la Anina a unor investitori germani si austrieci. Gheorghe Neicu spune ca a avut probleme cu spatiile pe care le solicita investitorii, deoarece Consiliul Local are disponibile spatiile care au apartinut SC Barunc, societate executata silit de primarie pentru ca nu si-a platit datoriile.

Cu ajutorul Consiliului Judetean, care a intervenit la firma lichidatoare din Timisoara, exista posibilitatea de a se obtine spatiile respective in cel mai scurt timp. O firma din Germania, care fabrica caramizi din lemn, a solicitat urgent aceste spatii.