Autorităţile locale au stabilit să colaboreze pentru grăbirea executării mai multor proiecte în judeţul Vâlcea

Consiliul Judeţean Vâlcea împreună cu Instituţia Prefectului şi Primăria Râmnicu Vâlcea au decis ca în această săptămână să stabilească modul comun de intervenţie pentru grăbirea executării mai multor proiecte în judeţ, aflate în diferite stadii, cum ar fi unificarea celor două teatre, amenajarea unui centru de permanenţă medicală, a unor parcuri în zona unităţilor spitaliceşti, precum şi o eventuală intervenţie în cazul alunecării haldei de steril de la Alunu, au informat luni reprezentanţii CJ, printr-un comunicat de presă.

Săptămâna pe care o începem astăzi va fi una extrem de importantă în planul decizional administrativ, întrucât, având în vedere relaţiile excelente de colaborare cu Primăria şi Prefectura, dar şi cu celelalte instituţii ale statului, păstrăm ritmul decizional, care priveşte anumite investiţii, programe sau proiecte aflate în derulare sau pe care urmează să le implementăm. În acest sens, am discutat cu domnul primar Mircia Gutău şi miercuri vom face împreună o analiză cu privire la proiectul de unificare a celor două teatre, la amenajarea Centrului de permanenţă medicală în cartierul Ostroveni, precum şi la identificarea şi stabilirea modului de acţiune, legală, prin care Primăria municipiului să poată interveni în vederea amenajării unor parcuri în zona unităţilor spitaliceşti din Râmnic, aflate în coordonarea Consiliului Judeţean Vâlcea“, susţine preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, autorităţile din Vâlcea monitorizează pentru a putea interveni în cazul în care locuitorii din comuna Alunu ar putea fi afectaţi de alunecarea haldei de steril. De asemenea, cele trei instituţii au stabilit intensificarea ritmului de lucrări realizate în baza OG 28 şi a celor care vizează reparaţii, întreţinere şi turnare covoare asfaltice pe drumurile judeţene, precum şi intensificarea ritmului de lucru pentru depunerea proiectelor de reabilitare a centrelor de plasament. AGERPRES