Consiliul Judeţean Vaslui va aloca fonduri pentru amenajarea unui depozit temporar de gunoi, având în vedre că un amplu proiect, demarat în anul 2012, privind amenajarea unui centru de management integrat al deşeurilor, în valoare de peste 40 de milioane de euro, este blocat din cauza unor contestaţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a avut o întrevedere cu primarii din judeţ, cărora le-a expus varianta amenajării unui spaţiu de depozitare a deşeurilor pe raza comunei Perieni. „Pentru că nu mai putem transporta deşeurile în alte judeţe, ca până acum, singura soluţie care ne poate salva pe moment este construcţia unui depozit temporar, depozit care se construieşte pe durata de un an de zile, cu obligaţia de a fi eliberat ulterior iar terenul să fie adus la forma iniţială„, a declarat Dumitru Buzatu.

Depozitul temporar de la Perieni va avea o capacitate de 60.000 de tone de deşeuri, se va întinde pe o suprafaţă de cinci hectare şi va fi situat, potrivit normelor în vigoare, la o distanţă mai mare de un kilometru de ultima locuinţă din zonă. AGERPRES