Autoritatile iesene vor sa elimine “mafia pietelor”

Reprezentanti ai Prefecturii Iasi, dar si lucratori ai Inspectoratului de Politie a Judetului, Directiei Sanitar-Veterinare si Oficiului pentru Protectia Consumatorului, efectueaza un control al pietelor din Iasi.
Actiunea vrea sa fie o incercare de a elimina asa numita “mafie a pietelor”, in care se banuieste ca sunt implicati si cativa administratori, care cer mita in schimbul unui permis de expunere a marfii. La fel de vizati sunt si administratorii care “uita” sa elibereze chitante vanzatorilor din piete.

“Intentionam sa lovim in mafia pietelor si in cei care comit infractiuni. Am primit foarte multe sesizari in acest sens si, acum, le verificam. Consideram ca obligatia noastra este sa protejam cetatenii”, a precizat subprefectul Florin Ungureanu.

De cealalta parte, producatorii care isi expun produsele sustin ca desi initiativa este laudabila, “mafia din piete nu va disparea prea usor, intrucat are radacini adanci”. Altii afirma, insa, ca pentru reusita campaniei, “mafia” nu trebuie cautata in piete la orele amiezii, ci la primele ore ale zilei, atunci cand adevaratii producatori vin cu produsele la piata si nu sunt lasati sa intre de cei care au cumparat, ilegal, certificate de producator.