excavator_noroi_mare.jpeg

Autorităţile prahovene solicită Guvernului acordarea unui sprijin financiar din Fondul de Intervenţie pentru înlăturarea efectelor produse în urma ploilor abundente din ultima perioadă, când 27 dintre cele 104 localităţi ale judeţului au fost afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Consiliul Judeţean (CJ) Prahova, precipitaţiile masive din ultima perioadă au provocat depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile Teleajen, Cricovul Sărat, Prahova şi Doftana, 27 de localităţi din judeţ fiind afectate de inundaţii şi alunecări de teren, unele dintre acestea punând în pericol construcţiile din zonă. Astfel, au fost afectate, pe diverse porţiuni, şapte drumuri judeţene, dar şi drumuri comunale, poduri, podeţe, traversări pietonale, apărări de mal, case, anexe gospodăreşti.

Pentru punerea în siguranţă a drumurilor judeţene, CJ Prahova a alocat suma de 350.000 lei, procedurile de achiziţie pentru aceste lucrări fiind în curs de derulare. De asemenea, în mai multe localităţi s-au înregistrat alunecări de teren care au pus în pericol mai multe gospodării.
CJ Prahova şi Prefectura Prahova au înaintat Guvernului un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 26.479.000 lei din Fondul de Intervenţie, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în judeţ, suma de 9.805.000 lei urmând a fi alocată Consiliului Judeţean, iar cea de 16.674.000 lei primăriilor afectate de calamităţi, respectiv Adunaţi, Bertea, Boldeşti-Scăieni, Breaza, Cărbuneşti, Câmpina, Chiojdeanca, Cornu, Gornet, Izvoarele, Podenii Noi, Poiana Câmpina, Proviţa de Sus, Salcia, Şotrile, Ştefeşti, Telega, Valea Călugărească şi Vâlcăneşti. AGERPRES