Autorităţile locale din municipiul Miercurea Ciuc nu doresc creşterea taxelor şi impozitelor, dar încă analizează situaţia şi spun că decizia majorării depinde foarte mult de banii alocaţi din bugetul central.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a declarat vineri că, la ultima şedinţă, s-a aprobat deja o hotărâre de consiliu local, prin care taxele nu au fost majorate, dar se poate reveni asupra acesteia, dacă analiza efectuată de specialişti arată că este nevoie de o creştere.

Potrivit sursei citate, decizia depinde foarte mult de câţi bani se vor aloca de la bugetul central, întrucât la Miercurea Ciuc sunt multe proiecte derulate prin diverse ministere, pentru care nu s-au mai primit bani şi care trebuie finanţate.

„Depinde foarte mult de cum vin banii de la bugetul central. Avem o grămadă de contracte derulate prin ministere, cum ar izolarea termică a clădirilor, care nu sunt onorate. Trebuie să facem o analiză serioasă şi fie renunţăm la nişte proiecte, fie creştem taxele”, a spus Antal Attila.

El a ţinut, însă, să sublinieze că, în prezent, intenţia este aceea de a nu majora taxele şi impozitele locale. AGERPRES