Autobuzele societăţii de transport public local din municipiul Slatina vor fi înlocuite cu unele electrice, ecologice, începând din luna decembrie anul acesta, etapizat, până la finalul anului viitor, a anunţat primarul Emil Moţ.

Edilul a declarat, la prezentarea noului tip de autobuze pentru transportul călătorilor în Slatina, că vor fi achiziţionate în total 18 autobuze electrice, pentru primele 10 autobuze electrice finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, prin POR, iar pentru următoarele opt autobuze se asigură finanţare de la Ministerul Dezvoltării.

„Primăria Municipiului Slatina a accesat printr-un proiect pe POR, cu fonduri europene, o sumă de 25 de milioane de lei, din care am cumpărat 10 autobuze ecologice, cu o lungime de 10 metri, cu 32 de locuri pentru pasageri. Ele vor începe să sosească în municipiul Slatina începând din decembrie, sfârşitul lunii decembrie anul acesta şi în fiecare lună vor veni câte două, astfel în cinci luni de zile vom avea o flotă completă de 10 autobuze şi 10 staţii de încărcare lentă pe care le vom face în baza Loctrans. Este un prim proiect, pentru că municipiul Slatina a mai accesat şi prin Ministerul Dezvoltării o finanţare de alte 27 de milioane de lei, cu care am mai cumpărat încă opt autobuze full electric, cu o lungime de 12 metri, acelea au 35 de locuri şi vom avea la finalul anului 2022 o flotă completă de 18 autobuze ecologice”, a spus Emil Moţ.

Autobuzele electrice le vor înlocui pe cele vechi, care vor fi retrase din circulaţie.

Dintre autobuzele electrice achiziţionate pentru transportul în comun din Slatina, 10 sunt de tip KARSAN, cu 32 de locuri pentru pasageri şi o capacitate de 80 de persoane, iar opt sunt de tip SOR, cu 35 de locuri şi capacitate de 101 persoane.

Totodată, primarul Emil Moţ a mai anunţat că în municipiu va fi implementat şi un proiect de management integrat al traficului, pentru fluidizarea circulaţiei, urmând a fi montate semafoare inteligente care îşi vor schimba culorile în funcţie de valorile de trafic. AGERPRES