Autobuzele din Deva sunt dezinfectate suplimentar cu ajutorul unui aparat cu ultraviolete

Autobuzele care aparţin societăţii de transport local din municipiul Deva sunt dezinfectate suplimentar şi cu ajutorul unui aparat cu ultraviolete, ca o măsură complementară luată pe lângă operaţiunile clasice, efectuate cu substanţe aprobate de Ministerul Sănătăţii, scopul fiind acela de a preveni transmiterea noului coronavirus, a informat administraţia locală.

“Este o măsură suplimentară de dezinfecţie împotriva virusului COVID-19, pe lângă substanţele dezinfectante aprobate de Ministerul Sănătăţii. Această măsură a fost luată pentru siguranţa şi sănătatea devenilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva, postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Aparatul achiziţionat de societatea de transport distruge viruşii din aer şi de pe suprafeţe, fiind utilizat în absenţa călătorilor. Potrivit administraţiei locale, aparatul este portabil, se aşează în habitaclul maşinii şi se porneşte din exterior cu ajutorul unei telecomenzi. Dezinfecţia cu ultraviolete a autobuzelor se face în pauzele dintre curse şi la sfârşitul fiecărei zile, atunci când maşinile ajung în parcul auto.

Conducerea societăţii de transport local din Deva a mai anunţat că programul autobuzelor şi microbuzelor de pe toate traseele rămâne neschimbat pentru a evita aglomeraţia călătorilor. AGERPRES