Primaria orasului Voluntari intentioneaza sa achizitioneze, in anul 2008, inca zece microbuze pentru transportul calatorilor din Ilfov spre Bucuresti si retur.
”In anul 2004, fiecarui primar din Ilfov, Consiliul judetean i-a atribuit o cota parte care-i
revine ca plata pentru RATB. Atunci am hotarat, impreuna cu consilierii locali, ca in loc sa platim 4,5 milioane de lei, suma pe care ar fi trebuit sa o achitam pentru transportul urban, sa cumparam 20 de autobuze si sa infiintam o intreprindere de transport local. Am considerat ca asa locuitorii vor avea mult mai mult de castigat decat daca am fi dat 4,5 milioane de lei”, si-a justificat decizia primarul orasului Voluntari, Costel Pandele.

El a precizat ca odata cu infiintarea intreprinderii de transport local au fost infiintate si peste 140 de locuri de munca pentru locuitorii orasului. ”Am creat locuri de munca si ne-a costat mai putin de 4,5 milioane de lei. Am efectuat o infrastructura de transport si am inceput sa dam abonamente locuitorilor din Voluntari, dar si abonamente gratuite pentru aproape 8.000 de pensionari, elevi si studenti”, a adaugat Pandele.

El a adaugat ca marile probleme au aparut imediat, pentru ca Autoritatea Rutiera Romana (ARR) a inceput sa dea Primariei amenzi pentru ca ”a fost o licitatie pentru liniile de transport preorasenesti, iar licentele pentru transport de persoane se dau o data la patru ani”. ”Cred ca vinovatul principal este Consiliul Judetean Ilfov, care ar fi trebuit sa propuna amendarea legii privind transportul local pentru ca noi, cei care suntem in jurul Capitalei, sa nu mai platim contributii atat de mari”, a spus Pandele.

In opinia sa, legislatiei in domeniu ar trebui sa i se aduca amendamente, iar primariile care solicita licenta pentru transport de persoane ar trebui sa o primeasca in regim de urgenta. ”In transport este o mafie! O unitate administrativa, o primarie, nu face bani din transport. Am primit amenzi de 300.000-400.000 de lei saptamanal. Le-am contestat in instanta si am castigat”.

In prezent, autobuzele circula pe trei trasee: linia 153 intre Ferma Voluntari si Rebublica SA, linia 155 intre Centura CFR Voluntari si Institutul Oncologic si linia 167 intre IPRS Baneasa si Bdul Lacul Tei. Edilii judetului Ilfov cauta solutii pentru prelungirea retelei de transport in comun din Bucuresti in toata zona metropolitana si intentioneaza sa ceara sprijinul Ministerului Transporturilor.