Şapte autobuze noi urmează să fie livrate de compania Mercedes şi puse în circulaţie în Oradea în cursul lunii mai, în cadrul unui proiect transfrontalier HU-RO, a informat marţi primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, pe pagina sa de Facebook.

Contractul de finanţare pentru cele şapte autobuze în valoare de 1,8 milioane de euro a fost semnat luni de compania de transport local orădeană, SC Oradea Transport Local (OTL) SA. Dintre cele şapte autobuze, şase vor fi Euro 6 şi unul hibrid.

„Urmează să mai achiziţionăm încă 15 autobuze hibrid, tot prin proiecte europene, astfel ca până la sfârşitul acestui an şi aceste autobuze noi să circule în Oradea. În felul acesta, practic jumătate din autobuzele care sunt în circulaţie în oraş vor fi noi, asigurând condiţii mult mai bune celor care folosesc aceste mijloace de transport în comun”, a declarat primarul.

Directorul economic al OTL, Romeo Nica a declarat că este vorba despre un proiect iniţiat de OTL Oradea, lider de proiect, a cărui valoare totală este de 2,9 milioane de euro, din care 2,3 milioane de euro revin societăţii orădene, din care 1,8 milioane de euro pentru autobuzele Mercedes.

Proiectul RO-HU-390 „Îmbunătăţirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea şi Debrecen” este implementat, în perioada 2019-2021, de S.C. Oradea Transport Local S.A., în parteneriat cu A.D.I. Transregio şi Compania de Transport Public din Debrecen (DKV) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG VA RomâniaUngaria 2014-2020 şi vizează îmbunătăţirea/dezvoltarea a cel puţin 15 servicii de transport public la nivelul acestei zone de frontieră.  Principalele rezultate estimate a fi atinse prin acest proiect constau în realizarea unui studiu de flux de călători, a unei anchete origine-destinaţie, a unui Plan de dezvoltare a reţelei de transport public local în Municipiul Oradea, achiziţia a 11 autobuze noi (7 la Oradea şi 4 la Debrecen), modernizarea sistemului automat de localizare vehicule şi informare călători, achiziţia a 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în staţiile de transport public, dezvoltarea unei aplicaţii mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea şi Debrecen şi organizarea campaniei „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” atât în Oradea, cât şi în Debrecen. AGERPRES