pod oradea.jpgLucrările la un nou pod rutier în Oradea peste Crişul Repede, aflat în cartierul Ioşia, au fost inaugurate marţi, în prezenţa conducerii Primăriei Oradea şi a executantului proiectului.

„Podul va avea o lungime de 108 metri, trei deschideri, două benzi de circulaţie, două trotuare, o pistă de biciclişti, precum şi rampe subtraversate de pasaje pietonale”, a declarat cu acest prilej managerul de proiect, Alexandru Achim.

Durata de execuţie a podului peste Crişul Repede este de 12 luni calendaristice, de la data începerii lucrărilor. „Acest pod se va finaliza până în toamna anului viitor. Sperăm că în 12 octombrie 2011, focul de artificii de Ziua Oraşului să se facă de pe acest pod”, a spus primarul Ilie Bolojan. În prealabil, executantul lucrărilor, SC C.C.C.F. Drumuri şi Poduri Timişoara SRL, a pregătit amplasamentul pentru începerea racordurilor la pod şi a forajelor la culei şi la piloni.

A fost decapat stratul vegetal şi s-a executat accesul pentru platforma de forare a pilonilor podului. Totodată, a fost transportat balastul pe platformă. În vederea realizării obiectivului de investiţie, conform proiectului, se impun mai multe categorii de lucrări: mutări şi protejări instalaţii, protecţia mediului, construirea podului, a rampelor de pod şi pasaje pietonale, giraţii şi organizare şantier. Valoarea totală a lucrărilor este de 11.850.530, 21 lei, fără TVA. Preţul total se compune din contravaloarea serviciilor de proiectare în sumă de 474.021,20 lei fără TVA şi execuţie lucrări, 11.376.509 lei fără TVA. AGERPRES