Consiliul Judeţean Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor la Staţia de transfer de la Târgu Bujor, investiţie din cadrul Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din judeţ, cu o valoare totală de 481 milioane euro din fonduri europene, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, Staţia de transfer de la Târgu Bujor va avea inclusiv o zonă special amenajată pentru depozitarea temporară a deşeurilor menajere periculoase şi voluminoase.

„La Târgu Bujor se construieşte de la zero o staţie de transfer a deşeurilor colectate din nord-estul judeţului, care ulterior vor fi transportate la staţia de tratare mecano-biologică ce va fi construită la Galaţi. Totul pentru a eficientiza sistemul de management al deşeurilor şi pentru a reduce costurile de transport. Staţia de transfer va fi realizată cu respectarea celor mai noi norme de mediu şi va fi dotată cu toate echipamentele necesare, inclusiv containere de mari dimensiuni şi camioane de transport. Autovehiculele care asigură transportul deşeurilor colectate vor fi monitorizate la intrarea şi la ieşirea din staţia de transfer”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

În prezent, în cadrul sistemului de management al deşeurilor din judeţul Galaţi sunt în plină desfăşurare lucrările de amenajare a depozitului de la Valea Mărului. Una din cele două sub-celule este deja finalizată, iar cea de-a doua este mai bine de jumătate realizată.

În plus, constructorul a demarat lucrările şi la staţia de sortare de la Valea Mărului. De asemenea, se lucrează şi la închiderea depozitului neconform de la Rateş-Tecuci.

Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi prevede realizarea unui depozit conform de deşeuri menajere şi a unei staţii de sortare la Valea Mărului, staţii de transfer la Galaţi, Târgu Bujor şi Tecuci, staţii de compostare la Târgu Bujor şi Tecuci şi o staţie de tratare mecano-biologică la Galaţi, ce va cuprinde o linie de sortare, un digestor cu fermentare anaerobă şi o turbină pentru producerea curentului electric.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 481 de milioane de lei, fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. AGERPRES