Lucrarile de constructie a primului campus scolar cu profil sportiv au inceput pe 7 octombrie, in zona Metrom, din municipiul Brasov.

Campusul va avea pe langa terenul sportiv existent deja al fostei Baze Sportive Metrom, o sala de sport moderna cu toate dotarile, o cantina, un club, un camin internat cu 300 de locuri, o scoala cu 24 de sali de clasa si o cladire cu 15 garsoniere pentru cadrele didactice ale campusului, care nu au o locuinta personala.

Primarul George Scripcaru a declarat ca deocamdata va incepe constructia salii de sport a carei finalizare este prevazuta in 13 luni si apoi treptat se vor incepe si celelalte constructii. Valoarea totala a investitiei se ridica la 75 de milioane de lei, din care 30% vin de la bugetul primariei, iar diferenta de la Ministerul Educatiei.

Scripcaru spune ca va face demersuri la Agentia Nationala pentru Sport sa intre in parteneriat cu primaria pentru aceasta investitie. „Terenul pe care se construieste campusul scolar, de 21.000 de metri patrati, a fost preluat de la uzina Metrom, in contul datoriilor pe care societatea le avea la bugetul local”, a precizat primarul.

In judetul Brasov, vor mai exista doua campusuri scolare la Fagaras si Rupea, dar cel din municipiul resedinta de judet este singurul construit din temelie.