Agentia OSC (Oameni si Companii) – Liderul comunicarii directe organizeaza in perioada 26-28 iunie 2009, in Sinaia, la Hotel Mara, cea de-a IV-a editie a Conferintei Nationale Management Agroalimentar Modern.

Agentia OSC faciliteaza accesul la informatie si resurse in domeniul agroalimentar, prin organizarea unui program national de comunicare si informare in acest domeniu. Programul initiat in anul 2003, creeaza o platforma interactiva de comunicare intre specialistii implicati in domeniul agroalimentar din intreaga tara.

Produs al Agentiei OSC, portalul AgroAliment colecteaza si publica informatii despre cele mai importante institutii, companii si persoane din sectorul agricol si din industria alimentara din Romania: Ministerul Agriculturii, directiile judetene de agricultura, alte institutii publice nationale si locale din domeniu, companii din industria alimentara (producatori, distribuitori, comercianti), organizatii si asociatii din aceste domenii de activitate.

La aceasta editie se estimeaza ca vor participa peste 100 de persoane: reprezentanti ai Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale; Agentii ale Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (APDRP, ANCA, APIA, etc.); Asociatii si Patronate din domeniul agriculturii si al industriei alimentare (Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Nationala a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania, Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui, Patronatul National al Viei si Vinului, Federatia Sindicala din Industria Alimentara); Directii Judetene pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala; Camere Judetene de Comert si Agricultura; reprezentanti ai Autoritatatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor; ai Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri; ai Federatiei Nationale de Agricultura Ecologica; companii din domeniul industriei alimentare; Companii din domeniul agriculturii.

“Participarea la cea de-a IV-a editie a Conferintei Management Argoalimentar Modern reprezinta o oportunitate de comunicare si interactiune intre instantele implicate in sectorul agroalimentar romanesc. Va invit sa sustineti aceasta initiativa deschizatoare de drumuri lansata de Agentia OSC. Reunind cei mai importanti specialisti in domeniu, conferinta isi propune sa puna bazele unor parteneriate solide si durabile intre specialistii din sectorul agricol si industia alimentara. Aceasta conferinta care are continuitate, isi dovedeste utilitatea prin dezbaterile interesante ce contribuie la gasirea de solutii problemelor cu care sectorul agroalimentar se confrunta.”

Valeriu Steriu, Deputat, Vicepresedinte al Comisiei de Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si Servicii Specifice din Camera Deputatilor

Din Agenda Conferintei

– „Avantajele agriculturii ecologice in contextul economic actual si al schimbarilor climatice”- Ion TONCEA, Presedinte al Federatiei Nationale de Agricultura Ecologica, Seful Centrului Agroecologic de Cercetare Inovare si Transfer Tehnologic INCDE Fundulea;

– „Servicii Enterprise Europe Network – EEN – PROSMEBISNET pentru sectorul agroalimentar”- Cristian ORMINDEAN, Coordonator National retea EEN pt. Romania si Monica NICOLA, Director General, Fundatia Centrul Roman pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii CRIMM;

– „Rolul consultantei in promovarea produselor ecologice”- Stefan MANTEA, Director General, Agentia Nationala de Consultanta Agricola ANCA;

– „Metode de imbunatatire a relatiei dintre producatorii din domeniul industriei alimentare si hipermarket-uri”- Dragos FRUMOSU, Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara;

– Pozitia agricultorului roman pe piata europeana de desfacere a produselor agricole

– Necesitatea integrarii biotehnologiilor in procesul de productie din industria alimentara

– Necesitatea reformei in agricultura si pozitia ocupata de IMM-uri in acest sector

– Prezentarea tehnologiilor moderne de procesare a laptelui si avantajele acestora

– Aplicabilitatea actelor normative din domeniul agriculturii si concordanta lor cu realitatea.

Programul Conferintei

Vineri, 26 iunie

14:00 – 15:30 Cazarea si inregistrarea participantilor

15:30 – 16:00 Welcome coffee

16:00 – 16:20 Deschiderea lucrarilor

16:20 – 18:30 Sesiuni de lucru

18:30 – 19:30 Program liber

19:30 Cina bufet

Sambata, 27 iunie

08:00 – 09:30 Mic dejun

09:30 – 11:30 Sesiuni de lucru

11:30 – 11:45 Pauza cafea

11:45 – 14:00 Sesiuni de lucru

14:00 – 15:00 Dejun bufet

15:00 – 19:30 Program liber

19:30 Cina bufet

Duminica, 28 iunie

08:00 – 09:30 Mic dejun

09:30 – 12:00 Plecarea participantilor

Pentru detalii suplimentare si inscrierea la eveniment organizatorii pot fi contactati la Tel./Fax: 0232.240628; 0232.410013; Mobil: 0730.223923, email: alina.duca@osc.ro. Persoana de contact: Alina DUCA – Coordonator Eveniment.

Articol realizat de Claudia Atanasoae