Au fost reluate audientele la Prefectura Timis, pentru proprietarii de bunuri confiscate in Basarabia

Audientele Prefecturii Timis pentru proprietarii de bunuri imobile confiscate in Basarabia si Bucovina de Nord au fost reluate, dupa o pauza de o luna.
Intreruperea audientelor a avut drept cauza arestarea unuia dintre membrii comisiei de specialitate, pentru trafic de influenta. Purtatorul de cuvant al Prefecturii, Daniela Fetescu, a informat ca sunt vizati cetatenii romani ale caror bunuri aflate in proprietatea acestora au fost sechestrate, retinute sau ramase in Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, ca urmare a starii de razboi si a aplicarii Tratatului de Pace intre Romania si Puterile Aliate si Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947, cu modificarile si completarile ulterioare.

Functionarul arestat la inceputul lunii mai era expert asistent in cadrul Directiei pentru Integrare Europeana, Dezvoltare Economica si Monitorizare a Serviciilor Publice Deconcentrate din structura Institutiei Prefectului judetului Timis si membru in Comisia pentru aplicarea Legii 290/2003. El i-a promis unui cetatean, care astepta sa intre in posesia sumei de peste 830.000 de lei, acordata cu titlu de despagubiri pentru bunurile detinute de parintii sai in Basarabia, inainte de anul 1947, ca va interveni pe langa oficialii de la Bucuresti pentru a i se urgenta deblocarea sumei, in schimbul a 10 procente din valoarea despagubirii, adica 83.000 de lei. Numarul timisenilor care asteapta sa primeasca despagubiri in baza Legii mentionate nu depaseste 30 de persoane.