Controalele efectuate dupa alunecarile de teren produse in luna iulie in cartierul Schei din Brasov au scos la iveala mai multe nereguli privind o serie de constructii aparute in mai multe localitati ale judetului.

Subprefectul judetului Brasov Emil Nita a declarat ca au fost descoperite peste 500 de locuinte in municipiul Fagaras si in localitatile Hoghiz si Teliu construite fara autorizatie.

„Toate aceste locuinte sunt construite in cartierele de romi. 300 au fost identificate doar in localitatea Teliu si au fost construite din 2000 pana in prezent. Cu toate ca au fost aplicate amenzi, proprietarii acestora nu au inceput demersurile pentru a intra in legalitate”, a spus subprefectul.

In localitatea Harman au fost gasite doua locuinte la rosu, dar nu se stie cine sunt proprietarii, dupa cum a mentionat subprefectul. Pe langa locuinte, inspectorii de stat in constructii au fost depistat 90 de poduri si podete construite fara autorizatie. Cele mai multe – 15 – au fost construite la Moeciu de Sus, alte 14 in municipiul Brasov, 11 la Moeciu de Jos, iar 10 in localitatea Vulcan. Subprefectul a precizat ca inspectorii de la Disciplina in constructii se vor ocupa ca toti proprietarii de case construite fara autorizatie sa intre in legalitate, iar cei care au construit podurile si podetele sa prezinte toata documentatia de constructie si autorizare.