Monica Anton şi Dragoş Chitic au fost aleşi, miercuri, de majoritatea consilierilor locali, în funcţia de viceprimar al municipiului Piatra Neamţ.

Cei doi reprezintă PP-DD şi Alianţa APEL (PDL-UNPR-PNŢCD), formaţiuni care au semnat un protocol de susţinere a candidaţilor la funcţia de viceprimar. Astfel, cele 9 voturi ale APEL şi 3 ale PP-DD au realizat majoritatea de 12 voturi din cele 23 exprimate.
Propuneri de viceprimar au mai fost făcute de către USL, însă nici Cătălin Vasile Drăguşanu şi nici Aurelia Simionică nu au întrunit majoritatea voturilor. Cei doi au primit doar 9 voturi pentru, în timp ce 12 au fost împotrivă iar 2 au fost nule.

Monica Anton a candidat din partea PP-DD la Primăria Piatra Neamţ şi a ieşit pe locul al treilea. Ea se află la primul mandat de ales local. Dragoş Chitic se află la al doilea mandat, succesiv, de viceprimar. „Vin din nou cu propunerea să realizăm Partidul Piatra Neamţ pentru binele tuturor locuitorilor municipiului”, a declarat primarul Gheorghe Ştefan. Acesta a depus jurământul în cadrul aceleiaşi şedinţe.

Alianţa APEL şi PP-DD au semnat un protocol de susţinere a candidaţilor pentru funcţiile de viceprimari şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. AGERPRES