Grupul Atrium European Real Estate va construi la Constanta si Arad, cel mai probabil, parcuri de retail, asemanatoare celui dezvoltat deja in Bucuresti, in loc de centre comerciale pentru segmentul superior de clienti asa cum intentiona initial, pentru a se adapta conditiilor actuale ale pietei.

„Avem deja autorizatiile de constructie si putem incepe oricand dezvoltarea proiectelor. La nivelul conducerii s-a hotarat insa modificarea conceptelor, iar una dintre posibilitati este constructia unor parcuri de retail asemanatoare celui din Bucuresti. Initial se dorea constructia unor mall-uri high class, dar trebuie sa ne adaptam pietei si sa ne gandim foarte bine inainte de a face urmatorul pas”, a declarat, la conferinta de deschidere a parcului Militari Shopping, Bogdan Dancau, director financiar si de operatiuni al Manhattan Real Estate Management, companie care asigura managementul operational al parcului, din grupul Atrium European Real Estate.

El a aratat ca, in aceste conditii, investitiile ar putea fi mai reduse decat cele anuntate initial, adaugand ca grupul detine lichiditatile necesare pentru inceperea constructiei la cele doua proiecte, Atrium avand disponibile fonduri de 1,25 miliarde de euro.

Compania a anuntat anul trecut ca investitiile la Arad si Constanta vor totaliza circa 300 milioane de euro, finalizarea proiectelor fiind planificata pentru sfarsitul anului viitor. Investitiile companiei la sfarsitul anului trecut pentru centrele din Arad si Constanta, totalizand o arie inchiriabila de peste 120.000 de metri patrati, se ridicau la 31,5 milioane de euro.

Atrium European Real Estate a deschis pe 2 aprilie parcul de retail Militari Shopping Center, pentru care estimeaza venituri din chirii de 8,6 milioane de euro pe an, in conditiile in care suprafata inchiriabila a proiectului este de 54.100 metri patrati. Parcul de retail are 63 de chiriasi, inclusiv hypermarketul Auchan si magazinul Praktiker, si a atras o investitie totala de 75 milioane de euro, fara fondurile pentru Praktiker si Domo.