Astrid Fodor (FDGR) este sigură că rămâne primar al municipiului Sibiu cu o “victorie categorică”

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din România) este sigură că rămâne primar al orașului și în următorii patru ani. “Victoria este categorică, peste 50 la sută sigur în cazul meu, dar și la Consiliul Local ce am numărat până acum este peste 50 la sută, dar nu vă pot spune cât. Este o victorie așteptată, eu am fost convinsă că vom câștiga aceste alegeri pentru că știu cât am muncit și cât suflet am pus în ceea ce am făcut și știu că sibienii știu să aprecieze între cei care se fac că fac și cei care într-adevăr fac. Și dacă este 40 la sută înseamnă că avem totuși un cuvânt de spus în Consiliul Județean și avem o marjă de negociere. Deocamdată am numărat 30-40 la sută din buletinele de vot”, a declarat duminică noaptea, Astrid Fodor.

Primarul FDGR al municipiului Sibiu a mai spus că nu se aștepta la un scor mai mare, în primul rând pentru că este femeie. “Eu îl consider bun – procentul – nici nu mă așteptam la mai mult – în primul rând sunt femeie, femeile oricum au un handicap când candidează pentru astfel de funcție, nu l-am simțit, dar știu că este. Faptul că am fost în funcție pe de o parte a fost un avantaj în sensul că oamenii m-au cunoscut, a fost și mare dezavantaj, orice problemă negativă s-a răsfrânt asupra mea, dacă o piatră nu stătea bine în Piața Mare, era de vină primarul”, a afirmat Astrid Fodor.

Aceasta a mai precizat că urmează să vorbească și cu președintele Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului și fost lider național al FDGR. Întrebată dacă a vorbit cu președintele Iohannis, Astrid Fodor a răspuns: “Nu, dar o să vorbesc.” AGERPRES