Asociatia Prefectilor si Subprefectilor din Romania si-a ales conducerea

Adunarea Generala a Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania, intrunita, pe 16 octombrie, la Targu Mures, a desemnat forurile de conducere ale noii organizatii si a stabilit sarcinile pe care APSR le va avea in urmatoarea perioada.
La Adunarea Generala a APSR au fost reprezentate doua treimi din prefecturile din Romania, la nivel de prefect si subprefect, care l-au desemnat ca presedinte pe Mihai Capra, prefectul judetului Galati, si au ales consiliul director format din opt membri, comisia de onoare si arbitraj, cenzorul si trezorierul.

“Era necesar sa ne intalnim cat mai multi pentru ca organele de conducere aveau un statut interimar. Am obtinut toate formele legale la Judecatoria Targu Mures si, conform statutului, organele de conducere se aleg pe doi ani, deci trebuia sa intram in normalitate”, a declarat presedintele APSR, Mihai Capra.
Acesta a spus ca noua conducere are un mandat de doi ani, iar asociatia se doreste a fi una profesionala, nu un sindicat.

Prefectul de Mures, Ciprian Minodor Dobre, membru in comitetul director, a spus ca prin aceasta asociatie se va da intaietate apararii Institutiei Prefectului, intr-o perioada de transformari in adminsitratia publica.

Liderii APSR au subliniat ca e foarte important ca vocile prefectilor sa fie auzite in Legislativ si ca, de la acest nivel, vor fi organizate intalniri cu conducerile ministerelor si cu presedintii comisiilor de administratie publica locala din cadrul Camerei Deputatilor si Senatului.

La Adunarea Generala de la Targu Mures s-a mai stabilit inceperea demersurilor pentru aderarea la Asociatia Europeana a Reprezentantilor Teritoriali, mandatarea Comitetului director pentru stabilirea unui sediu in Bucuresti si stabilirea zilei de 14 aprilie ca Zi a portilor deschise la Institutia Prefectului.

Discutiile au mai vizat si necesitatea solicitarii de catre APSR de a fi reprezentata in Comisia de evaluare anuala a inaltilor functionari publici, din care fac parte doar reprezentanti ai ministerelor.

Conducerea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania a anuntat ca, in privinta modificarilor legislative va adopta o politica a pasilor marunti, pentru a nu bulversa legislatia in vigoare. (Un material de Claudia Atanasoae)