Asociaţia Municipiilor a propus ca actualul sistem de alegere a primarului din primul tur să rămână în vigoare

primar_generica_mic.jpgAsociaţia Municipiilor din România (AMR) a propus ca actualul sistem de alegere a primarului din primul tur să rămână în vigoare, a declarat luni preşedintele executiv al AMR, Ilie Gavril Bolojan.

Pe de altă parte, Bolojan afirmă că alegerea preşedintelui CJ din rândul consilierilor va slăbi autoritatea acestuia. “În ceea ce priveşte celelalte chestiuni care ţin şi de consiliile judeţene sau de parlamentari vă putem spune păreri personale, dar nu am adoptat propuneri în ceea ce priveşte spre exemplu alegerea preşedintelui de consiliu judeţean. Personal, având în vedere că am fost şi consilier judeţean, consider că varianta de alegere din rândul consilierilor va slăbi autoritatea preşedintelui consiliului judeţean”, a spus Bolojan într-o conferinţă de presă.

Bolojan consideră că autoritatea este necesară pentru a dezvolta programe pentru judeţul respectiv, însă alegerea preşedintelui unui consiliu judeţean din rândul consilierilor va reduce autoritatea acestuia. AGERPRES