Asociatia Academica de Administratie Publica i-a solicitat ministrului afacerilor externe, Mihai-Razvan Ungureanu, retragerea din functie a consulului general al Romaniei la Sydney, Ovidiu Grecea, in urma sesizarilor primite de la membrii comunitatii romanesti din Australia, care reclama faptul ca acesta incalca normele Statutului Corpului diplomatic.
Asociatia mentionata a adresat o scrisoare Ministerului Afacerilor Externe in care afirma ca Ovidiu Grecea „a incalcat in mod repetat si grav, in exercitarea functiei sale publice, Statutul Corpului diplomatic si consular al Romaniei”. Conform documentului citat, cateva organizatii ale romanilor din Australia au pus la dispozitia autoritatilor documente si probe video care demonstreaza ca Ovidiu Grecea nu respecta codul de conduita.

In luna martie, cu ocazia unei lansari de carte organizata de comunitatea romaneasca din Sydney, consulul general Ovidiu Grecea a adus „jigniri socante” la adresa romanilor de la Antipozi, se arata in scrisoare. El a spus ca „toti romanii care au murit de foame in Romania au venit in Australia si cam fac foamea si pe aici”. Liderii comunitatii romanesti si-au exprimat intentia de a cere aprobarea Politiei Federale pentru instalarea unui pichet permanent de protest la sediul misiunii diplomatice a Romaniei din Sydney, incepand din ianuarie 2006.

In ultimul an, relatia dintre consulul Grecea si romanii din Australia a fost foarte tensionata. Comunitatea romaneasca l-a acuzat pe Ovidiu Grecea ca nu le rezolva problemele si ca a falsificat o carte de oaspeti, dupa care a trimis copii in Romania, pentru a-si imbunatati imaginea, promovand ideea ca a reusit sa unifice organizatiile romanesti din Sydney.