Arhiva Consiliului Judeţean Mureş va fi digitalizată integral

Consiliul Judeţean Mureş a anunţat că a demarat operaţiunile de retrodigitalizare a arhivei instituţiei, care presupune scanarea a 3.500.000 file din arhiva instituţiei în cadrul unui proiectului cu finanţare europeană, în valoare de 3 milioane de lei.

“Scanarea arhivei instituţiei înseamnă simplificarea procedurilor de consultare a documentelor. În cadrul aceluiaşi proiect a fost semnat contractul pentru realizarea unui portal online prin intermediul căruia cetăţenii vor putea solicita şi apoi primi electronic avizele şi autorizaţiile urbanistice emise de către Consiliul Judeţean. Scopul nostru este să eficientizăm activitatea instituţiei şi să reducem timpul de rezolvare a solicitărilor cetăţenilor”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc.

Potrivit CJ Mureş, în cadrul acestui proiect intitulat “Implementarea unor măsuri de simplificare a serviciilor pentru cetăţeni la nivelul Consiliului Judeţean Mureş” se scanează aproximativ 300 de bibliorafturi săptămânal, activitatea urmând a fi finalizată în cursul anului 2021.

“Prin acest portal online se doreşte simplificarea procesului de solicitare/emitere pentru 10 tipuri de documente emise de Consiliul Judeţean Mureş în exercitarea competenţelor ce îi revin, respectiv: Certificate de urbanism, avize pentru certificate de urbanism, autorizaţii de construire, autorizaţii de desfiinţare, prelungire autorizaţii de construire, prelungire certificate de urbanism, avize de oportunitate, avize pe documentaţii de urbanism, acorduri prealabile pentru execuţia de lucrări în zona drumurilor judeţene sau autorizaţii de amplasare şi execuţie în zona drumurilor judeţene”, a mai arătat CJ Mureş.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. AGERPRES