Aradul va beneficia de fonduri europene pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet Wi-Fi

Municipiul Arad se află pe lista oraşelor câştigătoare ale primului apel de proiecte din Programul intitulat WiFi4EU şi va folosi cuponul valoric de 15.000 de euro pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în acele spaţii publice unde în acest moment nu există conectivitate Wi-Fi gratuită, informează purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad, Ralu Cotrău. Următorul pas îl va constitui semnarea unui acord de grant cu Agenţia Executivă pentru Inovaţie şi Reţele (INEA) a Comisiei Europene.

“În prezent, pe raza municipiului Arad sunt active 30 acces-point-uri Wi-Fi, care au fost puse în funcţiune în cadrul proiectului intitulat ‘Creşterea calităţii serviciilor de internet în Arad şi Oroshaza’, implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria- România 2007-2013”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Municipalitatea arădeană intenţionează extinderea soluţiei Wi-Fi cu acces la internet gratuit securizat în toate zonele publice – parcuri, zone pietonale, pieţe şi clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate şi muzee – astfel încât să se creeze o infrastructură digitală a oraşului. “În acest sens au fost identificate nu mai puţin de 40 de noi puncte Wi-Fi, o parte dintre acestea urmând să devină active în urma finalizării acestei investiţii”, a adăugat Ralu Cotrău.

Comisia Europeană a anunţat lista localităţilor câştigătoare ale primului apel de proiecte din Programul intitulat WiFi4EU, prin care un număr de 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare, pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. În total, Comisia Europeană a alocat 42 milioane de euro pentru toate cele 2.800 municipalităţi din întreaga Uniune Europeană, care vor beneficia de finanţare. AGERPRES