Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca (foto), semneaza, pe 22 iunie, contractul prin care Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va imprumuta Primariei 20 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii transportului public.
Documentul este parafat din partea bancii de Gavin Anderson, director programe infrastructura in BERD. Alaturi de acesta, la eveniment, mai sunt prezenti si Arthur Schankler, senior banker si Ioana Bozan, analist proiecte infrastructura in cadrul bancii europene.

Semnarea contractului intre BERD si Primaria Arad a fost posibila dupa ce consilierii locali au aprobat contractarea imprumutului prin care se doreste modernizarea retelei de tramvaie, a strazilor din centrul municipiului si a sistemului de semnalizare a traficului. Potrivit acordului de prefinantare, imprumutul va fi grevat de un termen de rambursare intre 10 si 12 ani, cu o perioada de gratie de 2 sau 3 ani si o rata a dobanzii ce urmeaza sa fie negociata intre valorile de 2,51% si 3,01% pe an.

Proiectul cuprinde patru componente: reabilitarea liniilor de tramvai, cu accent pe rutele cheie din centrul retelei, modernizarea strazilor din centrul municipiului, in corelatie cu reabilitarea liniilor de tramvai, o prima etapa in realizarea managementului de trafic si a unui sistem modern de semaforizare si, eventual, un sistem modern de taxare, care sa contribuie la rationalizarea traseelor si a orarelor. Termenul de executie al lucrarilor este de 42 de luni de la organizarea licitatiei.