Licitaţia pentru construirea Centurii de Est a municipiului Arad, care include un nou pod peste Mureş şi un pasaj peste calea ferată, a fost încheiată, iar compania care va executa proiectul tehnic şi lucrările este Porr, care ar urma să finalizeze proiectul în doi ani.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au declarat, vineri, pentru AGERPRES, că au existat două oferte depuse în primăvară în cadrul licitaţiei, iar în urma încheierii procedurii nu au existat contestaţii, astfel că semnarea contractului va avea loc peste câteva zile.

„Sunt bucuros că s-a finalizat procedura de atribuire a contractului de realizare a Centurii de Est, cel mai important proiect de infrastructură derulat de Consiliul Judeţean în ultimii 30 de ani. Avem o firmă serioasă, care a mai lucrat cu noi, sunt convins că investiţia va fi finalizată la termen şi va aduce dezvoltare municipiului şi judeţului Arad”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreşedinte al CJ Arad.

După semnarea contractului, compania va trebui să finalizeze proiectul tehnic în şase luni, iar în 18 luni să execute lucrările.

Suma pentru care va executa Porr lucrarea va fi dezvăluită la momentul semnării contractului, însă în luna mai, când CJ Arad anunţa că au fost depuse două oferte în cadrul licitaţiei, s-a estimat că proiectul va costa 270.794.840 lei. Finanţarea va fi asigurată de Guvernul României.

Drumul va avea o lungime de 11 kilometri şi va face legătura între DN7 (Vladimirescu) şi DN 69 (Arad-Timişoara), urmând să închidă inelul de centură al municipiului Arad.

Proiectul cuprinde un pasaj peste calea ferată Timişoara-Arad, care va avea o lungime totală de 147 de metri, din care lungimea suprastructurii va fi de 138 de metri. Calea pe pasaj va avea partea carosabilă de 7,8 metri, două benzi de circulaţie, încadrate de parapete de siguranţă.

De asemenea, se va construi un pod peste Mureş cu o lungime de 1.115 metri. Calea pe pod va avea partea carosabilă de 7,8 metri, două benzi de circulaţie, de asemenea încadrate de parapete de siguranţă pentru protecţie foarte ridicată. AGERPRES