Consilierii judeteni l-au ales ieri pe Iosif Matula presedinte al CJ Arad, cu 23 de voturi „pentru”, in detrimentul contracandidatului sau Gavril Popescu, care a obtinut doar noua voturi.
La lucrari au participat Gheorghe Seculici, viceprim-ministru al Guvernului Romaniei, oficialitati locale in frunte cu primarul Gheorghe Falca si viceprimarul Tiberiu Dekany si parlamentari aradeni. Decizia liberalului Gavril Popescu de a candida la functia de presedinte al CJ i-a luat prin surprindere pe reprezentantii Aliantei D.A., care se asteptau ca zvonurile ce circulau privind candidatura colegului lor de Alianta la sefia Consiliului Judetean sa nu fie adevarate.

Vicepremierul Gheorghe Seculici a declarat ca, in protocolul de anul trecut din cadrul Aliantei D.A. s-a convenit ca presedintele Consiliului Judetean sa fie desemnat de partidul care a obtinut cele mai bune rezultate la alegeri, in ziua premergatoare votului s-a semnat un nou protocol pentru sustinerea unui candidat unic in persoana lui Iosif Matula, iar candidatura lui Gavril Popescu lezeaza interesele Aliantei D.A. si va fi discutat de conducerea centrala a Aliantei.

De cealalta parte, Gavril Popescu a declarat: