Aproximativ o sută de angajaţi ai Primăriei Miercurea-Ciuc, printre care şi primarul Korodi Attila şi viceprimarii Bors Béla şi Sógor Enikő, au revopsit, joi, mobilierul urban din centrul oraşului, în cadrul unei acţiuni intitulate „Ziua Verde”, care a ajuns la a treia ediţie.

Primarul municipiului, Korodi Attila, a declarat pentru AGERPRES că această acţiune are rolul de a-i ajuta pe angajaţii de la Gospodăria Orăşenească şi de la Secţia Floricolă şi Spaţii Verzi, care au foarte multe activităţi în luna mai.

„Am făcut o ‘zi verde’, cum spunem noi, în care ieşim şi revopsim toate băncile, gardurile, tot ce este ornament sau mobilier din lemn în centrul oraşului. (…) Am ieşit ca să reîmprospătăm mobilierul stradal din lemn, înţelegând şi gardul de la spaţiile de joacă sau spaţiile despărţitoare de la Cetatea Miko, băncile din Piaţa Libertăţii sau chiar ghivecele, mari, de flori de pe strada Petofi, adică tot ce se poate revopsi, reîmprospăta. Vin şi Rusaliile, o să avem foarte mulţi musafiri în oraş, dar şi pentru că începe sezonul de vară şi astăzi chiar s-a simţit că străzile erau pline de oameni, oameni mai vârstă, mai tineri, care se plimbau, rezolvau problemele cotidiene şi chiar se bucurau să ne vadă”, a declarat Korodi Attila, pentru AGERPRES.

Acesta a adăugat că la acţiunea de joi au participat o sută de angajaţi ai primăriei.

„Toţi cei care nu am avut astăzi lucruri urgente sau relaţii cu publicul, toţi cei care suntem în birouri am ieşit să venim în ajutorul colegii noştri de la Horticultură”, a spus Korodi Attila.


”Ziua Verde” se doreşte a fi şi un mod prin care angajaţii Primăriei se cunosc mai bine şi petrec timp împreună, primarul anunţând că la final vor merge, cu toţii, să mănânce un gulaş tradiţional secuiesc. AGERPRES