Aproximativ 7,5 milioane de lei vor fi repartizaţi primăriilor din Mehedinţi pentru refacerea reţelelor de drumuri administrate

Consiliul Judeţean Mehedinţi va repartiza administraţiilor publice teritoriale suma de aproximativ 7,5 milioane de lei pentru reabilitarea reţelelor de drumuri judeţene şi comunale, a declarat preşedintele instituţiei, Aladin Georgescu.

Potrivit acestuia, banii primiţi de la Guvern din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată vor fi utilizaţi pentru refacerea unor sectoare ale infrastructurii rutiere de peste 1.500 kilometri pentru a asigura accesul fără dificultate în comunităţile locale.

“Vom distribui acest fond bănesc în baza listelor de priorităţi pe care ni le-au înaintat primăriile. Desigur, vom acorda atenţie deosebită acelor artere de circulaţie afectate de alunecări de teren, de eroziuni”, a precizat Georgescu.

Şeful CJ Mehedinţi a mai arătat că administraţiei judeţene a mai beneficiat în luna iulie 2015 de alţi 12 milioane de lei pentru modernizarea a peste 12 kilometrii din sectoarele drumurilor judeţene DJ 671B, DJ 606G, DJ 563A, DJ 607, DJ 562, DJ 671A, DJ 606C, DJ 606B şi 607A. AGERPRES