Primaria orasului tulcean Macin a reusit sa obtina finantarea unui proiect in valoare de 999.035 euro pentru realizarea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor din
aceasta unitate administrativ-teritoriala si alte zece comune din apropiere.
Informatia a fost furnizata de primarul orasului Macin, Ichim Andone, care a adaugat ca cererea de finantare a fost depusa in luna mai a acestui an, marti seara primind confirmarea alocarii sumelor necesare prin programul PHARE, finantat de Uniunea Europeana. „Aseara am primit confirmarea ca proiectul este eligibil si cred ca in maximum doua
saptamani vom publica pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice si anuntul de organizare a licitatiei”, a declarat Ichim Andone.

El a mentionat ca 10% din valoarea totala a proiectului va reprezenta cofinantarea asigurata de Primaria orasului Macin pentru realizarea sistemului de gestionare integrata a deseurilor. Potrivit sursei, cu sprijinul fondurilor externe nerambursabile alocate de Uniunea Europeana se va infiinta o statie de transfer a deseurilor si se vor achizitiona mijloacele de transport al reziduurilor, precum si celelalte bunuri necesare desfasurarii activitatii de gestionare a deseurilor, conform cerintelor europene in domeniu.

Amintim ca in mai 2007 Consiliul Judetean Tulcea a aprobat o hotarare privind alocarea a 100.850 de euro pentru a sprijini realizarea unui sistem de gestiune a deseurilor in orasul Macin si alte zece comune – Greci, Turcoaia, Peceneaga, Grindu, Carcaliu, Cerna, I.C. Bratianu, Smardan, Jijila si Vacareni.