Aproape toate primăriile din bazinul Crişuri şi-au reactualizat planurile de apărare împotriva inundaţiilor

Un număr de 178 de primării din cele 188 cuprinse în arealul bazinului hidrografic Crişuri, cu zone din şase judeţe, şi-au actualizat deja planurile locale de apărare împotriva inundaţiilor, gheţurilor şi poluărilor accidentale, a anunţat, joi, Administraţia Bazinală de Apă /ABA) Crişuri.

Potrivit comunicatului transmis de ABA Crişuri, toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) trebuie să-şi actualizeze aceste planuri de apărare până la finalul lunii noiembrie a.c., iar în această zonă actualizarea este aproape finalizată prin asistenţa tehnică oferită de specialiştii administraţiei bazinale.

Planurile de apărare se actualizează şi se avizează o dată la patru ani, iar anul acesta, vor cuprinde şi elementele de noutate precum “agentul de inundaţii” şi hărţile de hazard şi risc la inundaţii, potrivit sursei citate. După terminarea actualizării planurilor, acestea vor fi avizate de către Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar până la finalul anului vor fi aprobate de preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – prefectul judeţului.
În bazinul hidrografic Crişuri sunt în total 188 de primării, dintre care 101 în judeţul Bihor, 44 în Arad, 14 în Satu Mare, 11 în Hunedoara, zece în Cluj şi opt în Sălaj. AGERPRES