Consilierii locali reşiţeni au aprobat, pe 9 ianuarie, în şedinţă extraordinară, ca circa patru milioane lei, proveniţi din excedentul bugetar, dar şi de la secţiunea funcţionare, să fie îndreptaţi către secţiunea de dezvoltare.

Nu poţi să termini niciodată anul bugetar pe zero şi atunci, tot timpul, ai bani de dat sau de luat. Până la aprobarea noului buget, pe 2017, se creează nişte rezerve pentru diferite plăţi pe luna ianuarie. Noi sperăm că până cel târziu la jumătatea lunii februarie să terminăm bugetul pe 2017. Nu ţine de noi neapărat, ci de faptul că prima dată se validează bugetul la nivel naţional, împărţirile pe judeţe, pe unităţile administrativ-teritoriale şi abia apoi putem valida şi bugetul nostru. Noi lucrăm la bugetul Reşiţei, într-o formă în care nu s-a mai lucrat până acum, de jos în sus, pe fiecare direcţie şi pe fiecare serviciu şi încercăm să-l creionăm, astfel încât, să nu mai existe surprize spre sfârşit de an şi să rămânem neacoperiţi„, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

În şedinţa extraordinară a fost aprobat proiectul de hotărâre privind acoperirea definitivă din excedentul bugetar a deficitului secţiunii de dezvoltare a municipiului, înregistrat la finele anului trecut, precum şi proiectul de hotărâre referitor la vărsămintele din secţiunea – funcţionare, pentru secţiunea de dezvoltare, până la aprobarea bugetului pe anul în curs.

Astfel, consilierii locali au aprobat ca circa patru milioane lei să fie utilizaţi pentru dezvoltare, din care 600 mii au reprezentat excedentul bugetar, iar 3,5 milioane lei provin de la secţiunea de funcţionare.

Pentru anul 2017, Primăria Reşiţa are în plan, printre altele, realizarea unui cadastru digital, o operaţiune care costă circa 700 mii euro şi care se va întinde pe durata a aproximativ trei ani. În prezent, nu există o delimitare strictă a proprietăţilor şi a vecinătăţilor, spune primarul Reşiţei.

Acest cadastru digital este un instrument pe care îl putem şi vinde, adică agenţii economici sau persoanele fizice pot veni la noi şi pot lua date despre infrastructură, despre terenuri. Cel mai probabil, Ministerul Dezvoltării ori Agenţia Naţională de Cadastru vor contribui cu jumătate din suma necesară„, a explicat Ioan Popa. AGERPRES